logo fepps

Prezentacija knjige prof. dr Marijane Pajvančić

10. oktobra 2013. u Narodnoj Skupštini Republike Srbije održana je prezentacija knjige "Javna rasprava" naše dekanice prof. dr Marijane Pajvančić i promocija animiranog filma "Javno zastupanje u Narodnoj skupštini RS" u organizaciji Fondacije Konrad Adenauer i Centra modernih veština. Događaju je prisustvovalo oko 60 aktivista, narodnih poslanika, predstavnika organizacija civilnog društva i medija kojima su se između ostalih obratili: Gordana Pilipović i Henri Bohnet (Fondacija Konrad Adenauer), Nebojša Stefanović, predsednik Narodne skupštine Republike Srbije, prof. dr Marijana Pajvančić, Miloš Đajić (Centar modernih veština).

 Kako je autorka knjige prof. dr Marijana Pajvančić rekla, knjiga predstavlja set uputstava i preporuka kako organizovati Javnu raspravu i naglasila je da bi u bućnosti volela da se više Javnih rasprava bavi temom primene zakona i zakonskih odredbi, naročito tokom budućih pregovora sa EU. Ona je naglasila da Javna rasprava treba da bude kontrolni instrument rada vlade.

Animirani film "Javno zastupanje u Narodnoj skupštini RS" možete pogledati ovde.
(fotograftja i deo teksta preuzeti s sajta Centra modernih veština http://www.cmv.org.rs/vesti/priblizimo-skupstinu-gradanima/