logo fepps

Potpisan ugovor o saradnji s Opštinom Srbobran

Opština Srbobran i Fakultet za evropske pravno - političke studije iz Novog Sada, u sastavu beogradskog Univerziteta „Singidunum“, sklopili su danas ugovor o saradnji. Prema odredbama ugovora, saradnja, između ostalog, podrazumeva aktivnosti na unapređenju rada organa i stručnih službi lokalne samouprave, školovanju i stručnom usavršavanju zaposlenih u službama opštine, držanje stručnih predavanja o savremenom funkcionisanje organa lokalne samouprave u Republici Srbiji i Evropskoj uniji, kao i učestvovanje u zajedničkim projektima.

Ugovor su potpisali Zoran Mladenović, predsednik opštine Srbobran, i doc. dr Jelena Šogorov Vučković, prodekan za nastavu Fakulteta za evropske pravno-političke studije. „Hvala Fakultetu za evropske pravno-političke studije što je u opštini Srbobran prepoznao partnera sa kojim želi da potpiše ovakav ugovor o saradnji. Nadam se da će ona biti dugoročna i obostrano korisna, posebno jer želimo da oformimo prvi biznis inkubator u Srbobranu, za šta su nam potrebni dobri i sposobni partneri sa kojim možimo realizovati neke projekte“, rekao je prilikom potpisivanja ugovora Mladenović.

Doc. dr Jelena Šogorov Vučković istakla je da ova obrazovna ustanova želi saradnju sa opštinama u Vojvodini i spremna je da pruži pomoć u pokrenutim reformama. „Ubeđeni smo da možemo da vam pružimo mnogo toga i unapredimo rad uprave. Fakultet već planira organizaciju prvog predavanja na kojem bi doc. dr Veran Stančetić govorio o javnoj upravi i drugim temama“, rekla je Jelena Šogorov Vučković.
(Izvor: srbobran.rs)