logo fepps

ISI Fondacija

U sredu, 29.05.2013. na Fakultetu za evropske pravno-političke studije održan je radni sastanak sa gostima iz Italije koji je za cilj imao pripreme oko osnivanja ISI Fondacije u Srbiji.

Sastanku su prisustvovali predsednik opštine Srbobran Zoran Mladenović, član opštinskog veća zadužen za međunarodnu saradnju Ištvan Fenjveši, direktor regionalne agenije za razvoj Bačka Srđan Vezmar, advokat Živko Berćan, direktorka Confindustria Serbia Irena Brajović, Emilio Bosco i Emanuele Cristaldi predstavnici Memphis group i predstavnici Fakulteta za evropske pravno-političke studije kao domaćini.

Ovo je jedan od projekata koji za cilj ima izgradnju čvstih odnosa Fakulteta i Opštine Srbobran u okviru potpisanog sporazuma o saradnji. Opština Srbobran zajedno sa predstavnicima Memphis group iz Italije prepoznala je FEPPS kao pouzdanog partnera za osnivanje ISI Fondacije u Srbiji. ISI Fondacija biće osnovana u Srbiji zajedno sa Italijanskim univerzitetom i predstavnicima privrednih subjekata u Italiji a njen cilj biće okupljanje i povezivanje privrednika iz Srbije i Italije kako bi se proizvodi za potrebe italijanskog tržišta pravili u Srbiji, najpre u Srbobranu.

Fakultet će zajedno sa fakultetima u Italiji pružiti stručnu, edukatvinu i svaku vrstu podrške u ovom procesu što će dati brojne mogućnosti za praksu i dalji razvoj karijere studentima FEPPS-a.