logo fepps

Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova predstavljen na Fakultetu za evropske pravno - političke studije


3.12.2012. god. Gostovanje istaknutih stručnjakinja i stručnjaka na Fakultetu ne odvijaju se samo u okvirima tribinskih, dakle posebnih predavanja, već i u okviru redovne nastave sa idejom što boljeg povezivanja prakse sa nastavnim procesima. Tako je u okviru prakse koja je uspostavljena pre tri godine, da na časovima redovne nastave Fakulteta za evropske pravno političke studije gostuju stručnjakinje i stručnjaci iz vojvodjanskih mehanizama za rodnu ravnopravnost i da na njima prezentiraju aktivnosti svojih institucija u toj oblasti, i ove godine je, u ponedeljak 3 decembra bila takva prezentacija.

Ove godine su došli Maja Branković Đundić i Dragan Božanić iz Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova. Na času predmeta Studije roda predavali su o mehanizmima za rodnu ravnopravnost u Vojvodini (što je inače redovno ispitno pitanje), i njihovim sadašnjim aktivnostima i projektima, budući da su bili prvi, i još uvek su, jedan od vodećih mehanizama za rodnu ravnopravnost u Srbiji.

Na času predmeta Fenomenologija nasilja izložili su svoje aktivnosti u oblasti borbe protiv porodičnog nasilja, što je oblast iz kojih ima nekoliko redovnih ispitnih pitanja.


Doneli su takođe i više publikacija svoga sekretarijata koje su poklonili fakultetskoj Biblioteci i zainteresovanim studentima, kao i raznovrsni promotivni materijal. Važno je napomenuti da su gosti bili vrlo raspoloženi da odgovaraju na studentska pitanja, tako da se na časovima Studija roda i Fenomenologije nasilja razvila živa interaktivna diskusija.


Gosti su na kraju svojih prezentacija pozvali studente da po zavrsetku studija, ukoliko se interesuju, mogu da volontiraju u tom Sekretarijatu.