logo fepps

Jelena Stojšić Dabetić, asistent

Jelena Stojšić Dabetić, asistent

Rođena u Novom Sadu 16.11.1984. gde je završila osnovnu školu i Gimnaziju „Isidora Sekulić“. Pravni fakultet u Novom Sadu je upisala 2003. godine. Diplomirala je septembra 2007. godine, i trenutno je na doktorskim studijama Pravnog fakulteta u Beogradu. Tokom studiranja bila je član Moot Court kluba Pravnog fakulteta „Radomir Lukić“ koji se bavi simulacijama suđenja pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu.

Sa klubom je učestvovala na nacionalnim i regionalnim takmičenjima tokom 2006. i 2007. godine, na kojima je klub zauzeo prvo i treće mesto. Na osnovu postignutog uspeha sa nekoliko kolega iz tima sarađivala je sa novosadskim advokatom Dejanom Ukropinom povodom slučaja pred Evropskim sudom. Takođe, na jednom slučaju je sa kolegama radila kao saradnik Slavoljuba Carića, zastupnika Republike Srbije pred Evropskim sudom.

 Školske 2007/08. godine, kao student na master studijama, učestvovala je ponovo na istom takmičenju ali u svojstvu trenera, zajedno sa asistentom na predmetu Međunarodno javno pravo. Tokom master studija 2008. u Hagu učestvovala je na međunarodnom takmičenju u simulaciji suđenja pred Međunarodnim sudom pravde. Tim Pravnog fakulteta u Novom Sadu bio je jedini predstavnik Republike Srbije na ovom takmičenju i tim respondenata, čiji je član bila, zauzeo je deveto mesto.

Više puta je nagrađivana za uspeh postignut tokom studiranja, i bila je stipendista Fonda za mlade talente Republike Srbije, kao i Fonda za stipendiranje darovitih studenata Univerziteta u Novom Sadu. Bila je volonter u Okružnom sudu u Novom Sadu. Govori engleski jezik, i služi se nemačkim. Koordinator je seminara za polaganje pravosudnog ispita.

Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.