Predavač: Prof. dr Branislav Malagurski (e-mail:Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.)
Status predmeta: Obavezan
Broj ESPB: 7
Cilj predmeta: Cilj predmeta je upoznavanje studenata sa sistemom pravnih normi kojima je uređen pravni položaj privrednih (trgovačkih) društava u Evropskoj uniji, kako onih kojima je izvršena harmonizacija pravila za privredna društva u zemljama članicama, tako i onih kojima su stvorena nova jedinstvena pravila za tkz. Evropska privredna društva.
Ishod predmeta: Savladavanjem studijskog programa student stiče sledeće predmetno-specifične sposobnosti: temeljno poznavanje i razumevanje institucija prava privrednih društava u Evropskoj uniji, prvenstveno jedinstvenih komunitarnih propisa. Takođe, stiče sposobnost temeljnog razumevanja funkcionisanja unutrašnjet tržišta EU, sa svim implikacija koje ono ima na delatnost privrednih subjekata, kako članica EU, tako i zemalja-kandidata i trećih država. Ovo razumevanje pravnih istitucija EU se stiče prvenstveno preko izučavanja uredaba i uputstava što daje mogućnost studentima da nakon završetka ovog kursa, tj. svojih studija razumeju i u praksi primenjuju propise koji se vežu za pravo privrednih društava Evropske unije.

Prezentacija:

ČASOPIS "PRAVO I POLITIKA"

apple touch icon

MONOGRAFSKE PUBLIKACIJE

showcase 2

PRAVNA KLINIKA

showcase 3