Saradnici u nastavi

Tamara Gajić, asistent

Rođena 28. jula 1991. godine u Novom Sadu. Završila gimnaziju „Jovan Jovanović Zmaj“, društveni smer i 2010. godine upisala politikologiju na Fakultetu za evropske pravno-političke studije. Nakon završenih osnovnih akademskih studija, u trajanju od 3 godine, na istom fakultetu upisala diplomske akademske studije - modul Regionalizam i lokalna samouprava.

U okviru neformalnog obrazovanja do sada je učestvovala na brojnim seminarima i programima koji su se bavili temama rodne ravnopravnosti, omladinskog aktivizma, civilnim sektorom, javnim zagovaranjem, političkom komunikacijom, ljudskim pravima i izgradnjom mira.  Tokom 2007. godine, učestvovala je na seminaru “Prevazilaženje razlika – Od juga ka severu”, koji je bio organizovan od strane Centra za nenasilni otpor u saradnji sa Oxford Leadership Academy. Poseduje sertifikate u okviru projekata “Active Miss Wanted, Now” i “Active Ladies Wanted”, koje je organizovala Novosadske Novinarske Škole i Olaf Palme centar iz Švedske.

Tokom 2011. i 2012. godine, učestvovala na letnjim školama “Nedelja socijaldemokratije”. Pohađala seminare kao što su “Politika pojedinca”, Libertarijanskog kluba iz Beograda, zatim program “Aktivno protiv izborne apstinencije” Centra za studije socijalne demokratije i fondacije Jean Jaurès, kao i seminar „Mladi političari protiv diskriminacije.
U proteklih godinu dana učestvovala je u programu “Seminar o građanskoj hrabrosti”, koji je organizovao Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji u saradnji sa oranizacijom GARIWO iz Sarajeva i uz podršku Kraljevine Norveške. Završila je i “Školu interkulturalnog razumevanja, ljudskih prava i pomirenja” u okviru koje je bila aktivna na projektu “Uloga univerziteta u izgradnji mira” kojim se nastojao promovisati multikulturalizam i saradnja, kao i politika mira i dijaloga u regionu. U okviru projekta “Kultura nacionalnih zajednica Vojvodine” koji organizuje Zavod za kulturu Vojvodine, pisala je autorski rad o problemima sa kojima se suočavaju mali nacionalni saveti. Članica je Vojvođanske politikološke asocijacije.

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.ČASOPIS "PRAVO I POLITIKA"

apple touch icon

MONOGRAFSKE PUBLIKACIJE

showcase 2

PRAVNA KLINIKA

showcase 3