Items filtered by date: decembar 2013

Srećne praznike želi Vam Fakultet za evropske pravno-političke studije.

Pridružite se našim željama i ostavite svoju na našem elektronskom Drvetu lepih želja!

Studenti Fakulteta za evropske-pravno političke studije posetili su 10.12.2013. Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu i na Kamernoj sceni odgledali predstavu "Banja robija", nastalu po svedočanstvima osuđenika u srpskim zatvorima. Predstava je deo jedinstvenog projekta "Od kršenja do stvaranja zakona", koji koristi pozorište kao sredstvo za reformu i unapređenje zakonodavstva i prakse u oblasti zatvorskih sankcija u Srbiji. Nosilac projekta je ApsArt - Centar za pozorišna istraživanja, a partneri su YUCOM - Komitet pravnika za ljudska prava i Beogradski centar za ljudska prava.

"Banja robija" ima formu forum predstave, i nakon predstavljena četiri problema iz života osuđenika, gledaoci su imali prilike da ocene po njihovom mišljenju najbitniji segment (publika SNP-a odabrala je priču koja se tiče problema resocijalizacije zatvorenika i recidiva), i predlože mere rešavanja siituacije. Svi predlozi su razmotreni i zabeleženi od strane ApsArta, a zamenik pokrajinskog ombudsmana Stevan Arambašić, advokat YUCOM-a Kristina Todorović i advokat Beogradskog centra za ljudska prava Nevena Nikolić bili su tu da gledaocima pojasne trenutno stanje u državnom zakonodavstvu glede prava zatvorenika, primenu zakona i promene koje će stupiti na snagu usvajanjem Zakona o probaciji.

Published in VANNASTAVNE AKTIVNOSTI

9.12. i 10.12.2013. na Fakultetu za evropske pravno-političke studije održan je drugi po redu međunarodni studentski stručni skup pod nazivom "Društveno - istorijski i kulturni kontekst 20. veka".
Ovaj dvodnevni skup organizovao je Fakultet za evropske pravno-političke studije iz Novog Sada u saradnji s Centrom za istoriju, demokratiju i pomirenje iz Novog Sada, Filozofskim fakultetom Banja Luka i Udruženjem studenata istorije "Milan Vasić" Banja Luka. 

Published in TRIBINA FEPPS-a

Danas smo imali priliku da čujemo Vaše predavanje koje je ličilo na ono sa prošlogodišnjeg MALFINA, pa nas zanima da li ste pričali iz sopstvenog iskustva i šta se to promenulo u odnosu na prošlu godinu?

Da, sve što ste danas imali prilike da čujete pričao sam isključivo na osnovu ličnog iskustva. I nadam se da ću za pet ili deset godina imati više toga da kažem. Bilo mi je zadovoljstvo što sam imao priliku da ovim mladim ljudima prenesem, nadam se, zanimljivu priču, i da će primeniti neke od saveta koje sam im dao. Što se tiče promena u odnosu na prošlu godinu, JCI, ali ponajviše komora Novi Sad, je napredovao i sve zahvaljujući članovima koji su aktivni u društvu. Mislim da je ovo pravi tenutak da se mladi uključe u njihov rad jer imamo mnogo projekata iza nas i još mnoge planiramo.

Fakultet za evropske pravno-političke studije je specifičan u Vojvodini ali i šire jer jedini školuje politikologe i pravnike u proevropskom maniru. Da li kao uspešan preduzetnik vidite mesto u preduzetništvu za nas?

Published in TRIBINA FEPPS-a

JCI komora Novi Sad i Fakultet za evropske pravno-političke studije su 04.12.2013. godine potpisali sporazum o saradnji. Nakon svečanog potpisivanja u amfiteatru fakulteta održana je kratka prezentacija JCI-a koju je održala Saška Latinović, predsednica lokalne komore za 2014.godinu.Usledilo jednosatno predavanje Nenada Ristića, prošlogodišnjeg predavača na konferenciji MALFIN koja se ove godine organizuje po treći put. Ovom prilikom studentima je podeljeno 5 kotizacija za učešće na konferenciji.

ČASOPIS "PRAVO I POLITIKA"

apple touch icon

MONOGRAFSKE PUBLIKACIJE

showcase 2

PRAVNA KLINIKA

showcase 3